Lillpite IF – Skogså IF 0-0

Trots regn i luften så var det ändå ett hundratals personer som hade letat sig till LF Arena i Piteå för den otroligt viktiga matchen mellan Lillpite IF – Skogså IF. Första halvleken var Skogsåspelarna sega och inte riktigt där, Lillpite var farliga och väggade ofta sig igenom i mitten strax utanför Skogsås straffområde, tur att hela försvaret inklusive Hertzberg håller hög klass. Skogså var nog ganska nöjda med ett 0-0 resultat i paus.

Andra halvlek var desto roligare, det har varit Skogsås starka kort hela hösten faktiskt, extremt vältränade. Skogså ägde hela halvleken och hade flera farliga målchanser med undantag för när Lillpite stack upp på kontringar, Skogså satsade allt på ett kort sista 7 minuterna och gick ner på trebackslinje. Dock var det Lillpite närmast segern i slutet vid en kontring. Med lite tur så hade Skogså åkt hem med 3 poäng. Andreas Hertzberg var man of the match.

Umeå FC Akademi – Robertsfors slutade 9-3. Så förutsättningarna inför den sista omgången är: Umeå-Lillpite måste spela X samtidigt så måste Skogså vinna borta mot Robertsfors med 7 mål. Hoppet är det sista som överger ett Skogså hjärta.