KVALEXTRA!

 

Hösten är här och med det väntar även känslofyllda matcher för oss fotbollsälskare, vissa är viktigare och roligare än andra.
För oss i Skogså väntar ett division 3-kval där allting kan hända och det roliga är att det inte finns några höga förväntningar, men däremot spänning blandat med en stor portion glädje.
Hemsidan har varit i kontakt med alla kvallagen för att ta tempen på truppen, genom att bara nämna ett par lag som Real Harads och ett av Norrlands målfarligaste lag Lycksele är vi på hemsidan beredda att döpa om ”Kval till Division 3, grupp 1” till… DÖDENS GRUPP!

Ivan Nordqvist – Skogså IF

Säsongen har varit fantastiskt bra, redan i vintras så såg och kände jag potentialen i truppen trots att vi tappade mycket folk, lägg därtill att vi gick till final i futsal-turneringen samt vann nästintill alla träningsmatcher på försäsongen. I serien så har vi smugit i toppen hela tiden och däremellan spelat dm-final. Vi har fått ihop laget på ett bra sätt och det ser man framförallt när vi förlorar, vi hänger inte läpp utan knyter näven i fickan. Man kan säga att det bara är ett lag som har spökat för oss i år och det är Notviken. Vi har en tunn trupp men otroligt mycket energi, skillnaden från förra året är att vi även vinner matcher som står och väger. Jag var även med i förra kvalet men då var det Umeå akademin som var i en superform, jättefavoriter som höll. Detta året så ska Harads vara favoriter men inte med mycket, Lycksele har jag varit och tittat på mot Bureå, de gör väldigt mycket mål (91st) och deras bästa målgörare James Takashi Teaway JR har gjort 36 mål, det kan jämföras med hela våran målproduktion som ligger på 29 mål. Infjärden och Harads har jag hyftast koll på och de är givetvis bra lag. Kvalet kommer att bli tufft och tight, det laget som har flest marginaler med sig tar division 3 platsen.  Vi börjar i Lycksele på lördag.

Mattias Andersson – Harads IF

Säsongen har varit både upp och ner för oss, vi har växlat väldigt mycket kring mannarna ute på plan (31st för att vara exakt) Våromgången hade vi stolpe ut på många av våra matcher, vi hade också väldigt mycket skador som tvingade oss till att skifta väldigt mycket i våran startelva. Så hela våren bestod mest i att försöka skapa en stabilitet i laget. Hösten startade lite bättre då våra skador hade blivit mindre och vi kunde börja etablera en trupp. Men sedan skulle vi få känna på samma bistra smak igen då skadorna och jobb skulle börja stå i vägen igen.

Vad vet ni om årets Skogså? –Skogså tränar efter oss och det vi sett är att dom har hållit en bra träningsnärvaro med många spelare. Och att ha en stark grund att stå på har nog gjort att Skogså kommit dit dom är idag.

Vem tar division 3-platsen? Sen till vem som tar platsen så gillar jag inte i att spekulera utan tror att alla har en god chans till att ta platsen! Men självklart kommer vi göra allt i våran makt för att behålla platsen!

Hasse Pekula – Infjärdens SK

Vi är ett ungt lag som åkte ur trean ifjol med dunder och brak. Men trots stukat självförtroende har vi försökt att utveckla ett eget spel, det har vi klarat över förväntan med tanke på div 3 kval.

Vad vet ni om Skogså? Skogså verkar vara ett hårt jobbande lag med en stabil backlinje.

Vem tar division 3-platsen? Harads klarar sig kvar med tanke på att dom har spelat tuffa matcher i högt tempo hela säsongen.

Thomas Strömgren – Lycksele IF

Våran säsong har varit lite upp och ner. Vi hade häng på seriesegern men några onödiga poängtapp under hösten satte stopp för det. Vi har haft en hel del skadeproblem i truppen under hösten men det har lättat lite på slutet.

Vad vet ni om Skogså? Tyvärr vet vi inte så mycket om Skogså men får söka lite information inför helgens match.

Vem tar division 3-platsen? Favoriter i kvalet bör vara Harads. Men vi hoppas på att kunna utmana. Väl mött i helgen.

Share