Matchreferat Skogså IF – Ersnäs IF

Skogsåherrarna spelade säsongens tredje träningsmatch under söndagskvällen och detta på en tid som man nästan kan kalla Champions league-tid, matchen hade starttid kl:20.00. Ersnäs IF stod för motståndet.

Skogså ställde upp med följande lag: 

Första halvlek:

Skogså började matchen trevande och slog bort en hel del passningar men  Skogså skulle ändå ta ledningen efter en hörna från höger, där målvakten boxar ut bollen till skogsåspelare på kanten som slår ett nytt inlägg som når David Rolen på bortre som nickar bollen till Casper Engman (inte helt säker på målskytt) som  kan slå in ett förlösande 1-0 mål för skogså. Efter målet slappnar skogså av lite mer och kommer till fler bra anfall och har några riktigt bra omställningar. Ersnäs är inte helt ofarliga när de kommer fram men utöver en frispark precis utanför straffområdet så släpper Skogså inte till några jättelägen. Skogså springer iväg målmässigt och leder med 4-0 i halvtid.

I paus snackar man om att vi ska våga hålla i bollen ännu mer och skapa längre anfall.

Andra halvlek:

I början av andra halvlek försöker Skogså hålla i boll och genom längr anfall försöka skapa chanser. Vi kommer till en hel del ”nästan lägen” i andra halvlek och stundtals spelar vi riktigt bra. Det hade nog inte varit helt orättvist om domaren hade blåst straff till Skogsås fördel vid något tillfälle och Skogså borde ha gjort något mål till framåt. Nisse skjuter tillslut slutresultatet 5-0 till de vita Skogsåherrarna.

Positivt är att vi gör 5 mål framåt och håller nollan bakåt. Kul för Mohammad att hålla första nollan för året och första nollan i Skogså-tröjan. Alla spelare i truppen fick minst 45 minuter vilket också är positivt och ett kvitto på att vi har en bred trupp.

Skribent för dagen som för övrigt heter Gennaro Gattuso ger ut stjärnor till spelare som utmärkte sig särskilt under matchen (helt enhälligt) rangordnas 1-3, där 3 stjärnor är den (de)  som för dagen var bäst enligt ”Gatture”.

* Mohammed.

  • Målvakt för dagen som är stabil hela matchen och har även några uppspel som är riktigt bra.

**  Emil Henriksson

  • Ständigt hot på vänsterkanten, utmanar och löper mycket i djupled. Det börjar se lovande ut.

*** Andreas Edholm och David Rolen

  • MIttbackslåset under första halvleken och även under större delen av andra halvleken, står rätt och är bra hela matchen.

Bubblare:

Adam Bergström

  • Härförare på mittfältet under första halvleken som har en fin framspelning som leder till ett av målen.

Florian Thiery

  • Har många löpmeter och är ett ständigt hot framåt.

Skogså media

/Gennaro Gattuso

 

 

Share