Matchreferat Skogså IF – Bergnäset AIK

Då var det dags för säsongens fjärde träningsmatch och denna gång mot seriekollegan BAIK. Matchen spelades under fredagskvällen med start kl:19.00.  Det var många som pustade ut när vi insåg att det inte var var mer än 500 personer på läktaren vilket gjorde att vi klarade ”Corona-gränsen” och matchen kunde börja. 

Första halvlek:

Tjugotalet supportrar hade tagit sig till ett kylslaget Boden Arena och fick till en början se ett slarvigt Skogså så som slog bort enkla passningar och fick inte riktigt grepp om varken BAIK:s spel eller det egna spelet. BAIK kändes farligare än Skogså de inledande minuterna, med två starka forwards på topp.  Efter drygt 20 minuters spel började Skogså komma in i matchen, passningarna och spelet började se bättre ut. När matchen har nått en halvtimmes spel får vi en fast situation, ett långt inkast från Andreas Edholm som till slut nickas ut till Hakimi utanför straffområdet som lägger bollen till rätta och stänker dit bollen i nät.,1-0 Skogså! Som får energi av målet och har en hel del bra anfall.

När vi nått matchminut 40 så lyckades Skogså sno åt sig bollen på mittplan, Florian kommer loss och kommer fri med målvakten som först gör en bra räddning men bollen studsar fram till Casper som inte gör några misstag och rullar bollen i mål. 2-0 till Skogså! Casper få ännu en chans inne i straffområdet att utöka ledningen men bollen går precis över.

BAIK är inte helt ofarliga utan kommer till de några farligheter, något bra inlägg där man är nära att från nära håll göra mål samt någon fast situation.

Skogså går till halvtidsvila med både ledning och en positiv känsla. I paus pratar man om att vara noggrannare i passningsspelet och inte stressa iväg sista passningen på sista tredjedelen.  Man trycker även på vi ska fortsätta jobba hårt.

Andra Halvlek:

Här är det BAIK som tar tag i taktpinnen inledningsvis och trycker på och har energi. Det är egentligen bara BAIK för hela slanten men de kommer inte till några jättelägen förutom något enstaka. Ju längre halvleken går är  Känslan är att Skogså har ganska bra kontroll på matchen utan för den sakens skull ha något större bollinnehav.

I den 70:e matchminuten glidtacklar Adam Bergström innanför straffområdet, gör en perfekt glidtackling. Jag är osäker på om han får en spark, knä eller vad som händer men han får en rejäl smäll mot ryggslutet och blir liggande. Matchen får tyvärr avbrytas här och Adam får hämtas av ambulans.

Nu under förmiddagen har vi fått veta att allt är bra med Adam efter omständigheterna. Han har fått frakturer på någon ryggkota men att det kommer att läka ihop bra. Vi kommer få se Adam på fotbollsplan snart igen! Vi passar på att skicka Adam en krya på dig-hälsning från hela föreningen! 

Då var det dags att dela ut matchens stjärnor: 

* Florian. 

Denna vecka tycker att Florian förtjänar en plats på topp tre listan. Han jobbar och sliter, håller i boll, skapar chanser åt sig själv och andra genom ständiga löpningar.  

** Casper E

Casper som gör enligt mig sin bästa insats i Skogsåtröjan. Han jobbar hårt, gör ett mål och har bud på fler. Han är avig och hall som ål, även han håller i bollen och levererar ett par bra passningar.

*** Emil H

Emil som ny för säsongen. Han gör få misstag, en assist och ett ständigt hot på sin kant. Löper konstant och gör mycket rätt saker hela tiden. Här har tränaren fått en vänsterspringare som orkar löpa upp och ner i 90 minuter.

Bubblare:

  • Hakimi.  ”Hacki”  börjar se bättre och bättre ut även han gör en bra insats, vinner en hel del bollar och vågar hålla i bollen emellanåt. Ett mål på kontot från denna match. Fortsätter han såhär så kommer även han att slå sig in på en topp tre placering inom en snar framtid.
  • Adam och Adrian. De har spelat två matcher på det centrala mittfältet och börjar se riktigt starka ut tillsammans. Båda gillar att jobba hårt och ligger ofta rätt. Ett par matcher till med stigande form så kommer formen ge en topp tre placering.

Skogså Media

Dagens Skribent

/ Pavel Nedved

Share