Förlust i cupen

Skogså tog emot Storfors AIK på torsdagskvällen, matchen spelades på Åvallen i Skogså. Skogså hade bestämt sig innan matchen  att visa för hemmapubliken att de är bättre än vad de visade mot Boden City tidigare i veckan.

Första halvlek:

Första halvlek visar Skogså från början att det inte bara är att komma till Åvallen och ställa in skorna. Skogsåherrarna inleder piggt med ett par anfall där man lyckas komma runt på kanterna och kommer till några inläggslägen men det saknas det där lilla extra i sista tredje delen.
Storfors gör 1-0 med ett långskott några meter inpå skogsås planhalva, ett olyckligt mål.
2-0 kommer till på en kontring där vi har chansen att slå bort bollen minst två gånger med lyckas inte riktigt få bort den.
Ett resultat som står sig halvleken ut och känslan är att skogså fortfarande är med i matchen och har gjort en ganska bra första halvlek.

Storfors åker på ett rött kort under första halvleken.
I paus pratat vi om att det ser helt okej ut men att vi fortfarande har ett till snäpp till att höja oss.

Andra halvlek:
Skogså inleder även andra halvlek piggt och redan i de inledande minuterna kommer vi runt på vänsterkanten genom ett kombinationenspel signerat Casper och Emil Henriksson, Emil skjuter mot närmsta krysset och målvakten gör en bra räddning.
Tyvärr så kommer nästa kalldusch efter några minuter in i andra halvlek och det står 3-0.
Skogså reducerar till 3-1 på straff, en solklar sådan då Casper blivit nerdragen i straffområdet och tar därefter straffen på egen hand och sätter den säkert.
Efter reduceringsmålet har skogså återigen en bra period i matchen och man kommer till några ”nästan lägen” och har minst ett jätteläge där vi missar mål med en nick på nära håll.
Oscar Stjernquist fick sätta en kasse, ett snyggt avslut precis innanför straffområdslinjen. Tyvärr så rinner det iväg onödigt mycket på slutet och matchen slutar 2-6.

Sammantaget så var det ett ett steg i rätt riktning och ett fall framåt spelmässigt. Det låter kanske lite konstigt när man förlorar med 6-2 men så är fallet och det finns mycket att ta med sig från denna match. MEN Samtidigt måste vi minimera misstagen och bli mer noggranna i allt vi gör.
/skogså media