Äntligen var det dags för den historiska premiären  för Skogså. För första gången i skogsås historia spelade man en match i div.3 och det blev en premiär vi sent ska glömma. Solen sken och det blåste svala vindar, ett fåtal men ack så viktiga supportrar hade tagit sig till Sörvalla IP för att stötta pojkarna i rödochvit. Förutom alla de tappra själar som tagit sig hela vägen till Skellefteå fanns en stor skara supportrar som följde matchen digitalt genom live-sändningen. Vi visste på förhand att det skulle bli en tuff match men vi hade och har en tro på det vi gör och vet att vi kan slå alla lag i denna serie.

Matchen då:

Första halvlek:

Jag skulle säga att Skogså kommer till denna match med något stukat självfötroende efter några matchers nederlag. Vi försöker spela enkelt inledningsvis. Sunnnanå har mycket boll men känslan på plan är att vi har relativt bra koll på deras anfall. Sunnanå försöker komma runt på båda kanterna både genom krossbollar och genom att överbelasta och komma i 2 mot 1- och 3 mot 2 lägen på kanterna. Jag tycker skogså står emot bra och vinner en hel del närkamper också. Sååå i den 15:e matchminuten får vi ett inkast på egen planhalva, Casper Engman vinner kampen mot sin försvare och lyckas slita sig lös, han fortsätter driva bollen centralt i banan innan han tittar upp och hittar Emil på vänsterkanten som kommer fri och gör inga misstag och sätter bollen i nät. 1-0 till Skogså och Emil skriver in sig i historiebäckerna som skogsås första målskytt i div3, Grattis!

Skogså ligger lågt och rätt i positionerna. Sunnanå kommer fram till någon het möjlighet men Skogså har sylvassa omställningar och har minst 2 ribbträffar, kan ha varit 3 också.  Andreas Edholm i Skogså har erkänt vassa frisparkar, denna gång går frisparken ganska långt från vänsterkanten några meter in på moståndarnas planhalva. Andreas får en bra träff och jag tror målvakten är delvis skymd av solen men också skogsåspelare som är där och vill nå bollen men bollen seglar in bakom målvakten och skogså leder nu premiären med 2-0. Sunnanå skapar en riktigt het målchans med endast några få minuter kvar av första halvlek där man kommer lös efter en tilltrasslad situaiton och ett motlägg som leder till ett skott precis innaför straffområdet, skottet går precis utanför och Skogså går till pausvila med en 2-0 ledning.

I paus pratar vi om att arbetsinsaten är bra och efter en kortare diskussion bestämmer vi oss för att fortsätta som vi gör men att vi ska bli ännu mer noggranna.

Andra Halvlek

Den börjar ungefär som det såg ut i första halvlek, Sunnanå har mycket boll och skapar någon eller några halvchanser. Men efter ca 10 minuters spel i andra halvlek tvingas Skogså till byte, casper tvingas utgå med huvudskada och in kommer Alexander Birkner Naes, han hinner inte vara på plan särskilt länge förens det rasslar in nätet.. Han kommer lös på höger kanten efter att skogså vunnit bollen högt upp i banan, ett klass avslut från en ganska snäv vinkel, rakt upp nättaket. ”Super-sub” har presenterat sig för sin nya klubb, välkommen! :).

Efter målet så känns det som en lång transportsträcka, sista halvtimmen ligger rätt i positionerna. Det kommer en del inlägg och några försök till instick men Skogså gör en solid försvarsinstats inkluderat ett bra målvaktsspel. Några fåtal gånger kommer de igenom och skapar någon het chans men i övrigt så har Skogså bra koll på läget.

Innan vi drar matchens stjärnor så förtjänar tränarteamet lite beröm. Taktiken var helt rätt från början till slut och deras aktiva coachande  under matchens gång var en avgörande faktor.

En  5-stjärnig laginsats!

Matchens stjärnor:

Inbördes ordning där 3 är högsta betyg.  Jag avslutar såklart med några bubblare.

Enhälligt från skogså media:

*Baroshki– Gör en bra match och förtjänar beröm.

**Emil Henriksson – Gör mål igen och är ett ständigt hot. Grymt jobb ävem i det defensiva.

*** forwards,Casper och Moise-  Gör ett fint jobb både offensivt och defensivt. Extra plus till Casper som ligger bakom 1-0 målet. Moise fortsätter skapa oro i motståndarnas straffområdet, bara målet som saknas.

Bubblare :

Oskar stjernqvist, ryktet säger att han inte har slutat springa än. Kämpar och sliter på det centrala mittfältet.

Backlinjen, håller tätt och är aggressiva och ligger rätt i positionerna stort sätt hela matchen.