Träningsmatchen mot BBK

Under fredagskvällen spelade Skogså IF  mot Bodens BK. På förhand de tuffaste möjliga motstånd. Skogså fick låna tre spelare från BBK Felix Gustavsson, Jack Green och Viktor Sellini. BBk som har ambitioner om att vinna div2 och Skogså med ambitioner att kunna etablera sig i div3. En supporter skrev  ”det är en ynnest för Skogså att få möta ett så pass bra lag” även fast det aldrig är kul att förlora så kan jag till hålla med om det. En läroläxa!

Matchen då:

Första Halvlek

BBK inleder piggt och är på tårna från första minut. Skogså däremot är inte riktigt med från början och man märker att Skogså har lite för stor respekt för BBk-spelarna och spelarna i Bodens BK är vana vid det snabba konstgräset, vilket man utnyttjar på ett effektivt sätt. Skogså blir emellanåt långa i laget och är inte riktigt synkade och täta som man behöver vara. Skribenten spelade själv matchen och minns inte hur alla mål blev till, men 1-0 målet kommer till precis utanför straffområdet, perfekt skottläge där BBK-spelaren inte gör några misstag utan placerar in bollen perfekt i målvaktens vänstra hörn. Något av målen kommer till när man något för enkelt spelar sig igenom Skogsås backlinje och på BBK:s höger sida där man slår en perfekt boll till Adam Johnson som leder till ett utav målen. Känslan på plan är att vi kanske ligger lite för högt med backlinjen eller att vi inte riktigt är synkade och inte faller i tid när krossbollarna och långbollarna kommer. När det finns läge att kontra blir det för stressigt och framförallt sista passen på sista tredjedelen. Det känns tungt för hela laget och vi får inte riktigt ordning på varken försvarsspelet eller anfallspelet. BBK har ett stort bollinnehav och Skogså försöker ligga rätt i positionerna.  Självklart möter vi ett väldigt bra lag och som kanske gör oss dåliga men det känns som att det blir något mål för mycket emot oss i första halvlek. Första halvlek skrevs till 5-0 BBK.

I halvtidvilan pratar vi om att vi måste tighta till försvarsspelet och att vi släpper till något mål för mycket. Inget snack om att BBK är bättre men vi tycker själva att vi borde kunna stå upp bättre och att respekten har varit lite för stor. Sen måste jag ge extra kredd till Jack Green som försöker peppa laget i pausen och är ödmjuk mot laget och visar ett stort engagemang.

BBK har mycket boll även i andra halvlek och gör ett par byten. Skogså ser lite stabilare ut i andra halvlek och lyckas skapa några halvlägen och minst ett riktigt vasst läge. BBK gör även 6-0 under andra halvlek men känslan är att de får kämpa hårdare för att kunna skapa något. Skogså media ger även ett extra plus till BBK-spelaren Felix Gustavsson som försöker peppa och styra försvaret och mittfält. Slutresultatet skrivs till 6-0.

Vi tar med oss den hel del från andra halvlek.

Nu väntar en ny träningsvecka och nya tag.  Ny träningsmatch väntar på torsdag och då ett nytt derby som väntar. Heden kommer på besök till Åvallen!

Väl mött!

Skogså Media.