Derbyfest på Åvallen!

Efter förlusten mot BBK var det dags för match mot Heden och tillbaka på Åvallen.  Heden som innebär derby! För oss fotbollsälskare är derby alltid ett derby. De flesta fotbollsspelare älskar att spela matcher som denna!

Något trevande inledning från Skogsås sida och ganska dåligt bolltempo. Efter ungefär 20 minuters spel börjar Skogså etablera mer och mer spel på offensiv planhalva och skapar en hel del chanser. Heden kommer dock upp vid ett tillfälle och placerar in 1-0 från ett par meter in på Skogsås planhalva. Skogså fortsätter att jobba och till slut kommer det förlösande 1-1 målet och det är ett fint avslut från Casper som får stå utanför Hedens straffområde och dra till. Skogså gör också 2-1 innan paus detta efter en snabb kontring där Oscar Stjernquist rycker sig loss på höger kanten och kommer fri med målvakten och gör inga misstag och placerar in bollen snyggt. Skogså kändes inte helt synkat under delar av första halvleken men får godkänt med en 2-1 ledning i paus.

Skogså börjar något avvaktande och skapar någon halvchans första kvarten, Heden kommer upp vid något enstaka tillfälle och skjuter strax utanför. Efter ca 15 minuter in i halvleken bestämmer sig Skogså för att pressa högre och lyfta upp laget. I takt med att Skogså väljer att gå mer offensivt börjar målen rulla in. Sista halvtimmen av matchen kontrollerar Skogså matchen och har flera chanser att göra mål. En stabil ”femetta” som får räknas som ett godkänt resultat även fast det inte var en klockren insats. Positivt att vi skapar så pass många målchanser och att vi orkar trycka på under hela matchen. Positvit är också att vi gör fem mål framåt är är stabila bakåt där Heden inte skapar särskilt mycket.

Skogså vinner matchen med 5-1.

Matchens stjärnor

Stort plus till hela laget som går in och gör jobbet!

*- Adrian Anthoney, Förutom ett bolltapp i första halvlek gör han en solid insats och är en klippa framförallt i det defensiva arbetet. Han har också minst en assist framåt.

**- Oscar Stjernquist, gör två mål, är vass och ett ständigt hot med blicken framåt hela tiden.

*** -Oscar Widén är grymt stabil i det defensiva arbetet. Han krönte sin insats med en vacker frispark.

BUBBLARE

Nils Frisk – Har vässat konditionen och gör en fin insats på det centrala mittfältet. Härlig utveckling på Nisse!

Alexander Birkner Naess – Ser bättre och bättre ut och börjar så smått hitta formen.

Väl mött!

Skogså media.