Matchreferat Skogså IF – IFK Kalix

Då var det dags för säsongens och historiens andra seriematch i div 3 på Åvallen. Solen sken och sommarvärmen var tillbaka. Ett 50 tal supportrar hade letat sig till den för dagen stekande läktaren på Åvallen.
Skogså kommer till matchen med en otroligt stark trupp där man till och med fick lämna duktiga spelare utanför matchtruppen.

Första halvlek

Domarren blåser i pipan och matchen är igång. Inledningsvis är det ett ställningskrig där Skogså kommer fram till några halvchanser. Skogså har kontroll på händelserna i första halvlek. Man gör också 1-0 genom Moise Swedi, efter ett missförstånd i Kalixs mittöfrsvar, Moise rundar målvakten och gör 1-0 till Skogså. Resultat står sig halvleken ut. Skogså borde kanske haft en större ledning efter de första 45 minuterna men är helt klart godkända efter  första 45.

I paus är det en relativt nöjd tränare som trycker på detaljer och att vi ska vara noggranna och inte släppa till något onödigt.

Andra Halvlek

I andra halvlek gör skogså även 2-0 detta på straff efter en hands i straffområdet. Ocsar stjerquist tar hand om straffen och gör inga misstag vid straffpunkten. Några minuter senare och lite för snabbt ur ”Skogsåögon” reducerar Kalix till 1-2 efter ett inspel från kalixs vänsterkant som tyvärr studsar in. Det blir också onödigt spännande på slutet då Skogså hade flera chanser att avgöra men skärpan i avsluten och i avslutsmomentet är inte helt hundra. Viggos skott i ribban var värt ett bättre öde men annars är det något Skogså kan förbättra.

Skogså media ger Skogsåherrana godkänt och kanske lite mer än  bara godkänt! En riktigt go seger!

 

Matchens tre stjärnor:

*- Emanuel Swedi spelar väldigt moget för sin ålder och förtjänar beröm. Krigar på i 90 minuter och är mer än stabil över 90 minuter.

** – Baroshki, målvakten  var stabil matchen rakt igenom och står för en kvalificerad räddning där han sträcker ut och räddar ett skott vid kryssribban.

***- svårt denna gång. Men jag ger högsta betyg till vår andra inlånade spelare Moise Swedi som gör det så viktiga 1-0 målet och sliter väldigt hårt på topp.

Bubblare:

Backlinjen – stabila rakt igenom.

Oscar  Stjernquist- Gör sällan en dålig match och är ett ständigt hot. När han  flyttat ut på kanten  de senaste matcherna har han blivit ännu farligare.

Nu laddar vi om med ny träningsvecka! Nästa vecka åker vi till Piteå för en härlig utmaning mot Storfors.

Väl mött!

/skogså media

Share