Matchrapport: Skogså – Umedalen

Förutsättningarna inför matchen var enkla. Vid seger skulle vi ha sju poäng ner till kvalplats och vid en eventuell förlust skulle det bli en poäng ner till kvalplats. En riktig 6 poängsmatch och en riktig rysare på förhand. Skogsågrabbarna var otroligt  revanschsuget efter förra helgens debacle i Lycksele. Som vanligt var våra trogna supportar på plats.

Skogså satte fart från första minut och skapade sin första chans redan i de första matchminuterna. Oscar stjernqusit, Flo, Viggo och framförallt Moise var heta från start. Umedalen var inte heller helt ofarliga när de kom fram. De hade blandat annat en stolpträff i första halvleken. Skogså tryckte på och tryckte på för ett ledningsmål. Moise,  han är på rätt plats i straffområdet men har svårt att få till de i avslutningsmomenten. När matchklockan når 30 minuters spel så tror jag det är Drugge (inlånad från BBK) som slår en perfekt djupledsboll till Oscar stjernquist som kommer fri mot målvakten och lobbar iskallt in 1-0 till skogså, ett förlösande 1-0 mål. Det dröjer inte många minuter innan det är dags igen, ungefär i den 34:e matchminuten får skogså en hörna från höger, Markus Andersson slår den och Mosie får äntligen göra mål, ett fint nickmål och 2-0 till Skogså. Några minuter innnan domaren väljer att blåsa för halvtid så rinner Viggo Gillow igenom Umedalens försvar och gör det väldigt bra, domaren blåser straff och…..Viggo bestämmer sig för att ta den själv. (Det finns en oskriven regel om att man aldrig ska ta en straff själv man själv blivit nedsparkad)..  Viggo lägger upp bollen på straffpunkten… ( I det här läget tittar skogså media bort och ser inte själva straffen men förstår att det inte blev något nätrassel). För er som inte vet har vi en annan första straffläggare.  😉

Då var det dags för en liten anekdot igen:

Har ni koll på vårt svenska landslag?

Den 6:e september 2020 kl.14.00 spelas Skogså IF – Umedalen.

På årsdagen.. Den 6:e september 2003 kl. 16.00  mötte Sverige San Marino i en viktig kvalmatch. Sverige får en straff. Kim Källström är Sveriges förste straffläggare men då var det en ungtupp vid namn Zlatan Ibrahimovic, 21 år gammal som själ straffen från Kim. Det blev en himla massa skriverier i tidningen efter detta.. Skogså media ska inte vara sämre. Dock blev Zlatans utgång bättre en Viggos då Zlatan satte sin straff.

Domaren blåser för halvtid.

I paus pratas det om att det är en ganska konstig halvlek där vi skapar en hel del men att Umedalen också har skapat en hel del chanser. Vi bestämmer oss för att vi inte ska ge bort någonting utan vi ska fortsätta att trycka på.

Halvleken startar och det blir ett ställnngskrig de första 20 minuterna. Det görs lite byten och det kommer in pigga ben. Skogså skapar en hel del chanser även i andra halvlek  men har en oförmåga att göra mål. Men med ungeför 20 minuter kvar av matchen i takt med att regnet har börjat dugga då är det dags för Moise att slå till igen, Moise gör 3-0 och han blir tvåmålsskytt. Efter målet hamnar skogså mer och mer på egen planhalva och det blir till att kriga och freda sitt eget mål. Det blir naturligt på något sätt att vi hamnar lågt med laget i slutet, Umedalen flyttar upp spelet och börjar chansa något mer. Men jag tycker vi hamnar lite väl lågt med laget lite väl tidigt. Skogså krigar och jobbar in i det sista och vinner matchen med 3-0 och skönt att vi får hålla nollan.

Åvallens krigare! En riktigt skön seger!

Ska vi räkna lite snabbt så har skogså totalt 5 bollar i virket dvs. I Stolpe och ribba.

Matchens tre stjärnor är svårt denna gång, många som är bra.

*-Adam Bergström och Drugge på mitten. Svårt att välja någon av er men båda förtjänar beröm

**-Oliver Anglöw. Han har sett bra ut under en längre tid och har verkligen tagit kliv som spelare. Han är  väldigt stabil rakt igenom och deltar inte bara i defensiven utan också  i offensiven under matchen.

***- Väldigt svårt.. men jag väljer att ge veckans tre stjärnor till Moise Swedi. Han kunde kanske ha gjort något mer mål. Men  han är så viktig med sina löpningar, skapar chanser och idag gör han två mål.

Bubblare:

David och Oscar, våra mittbackar tycker jag är bra och stabila matchen igenom.

Oscar stjernquist- Gör ett mål och har bud på mer. En bra match igen  från  Oscar!

/ Skogså Media