Kiruna borta, matchrapport.

Kiruna borta är på förhand den tuffaste borta matchen i div3. Det var kyliga vindar som drog in över lombia IP när skogså anlände denna eftermiddag. Ett Skogså som åkte till Kiruna med en 0-7 förlust i bagaget och det fanns en viss oro att självförtroendet skulle vara skadat.

Indisponibla spelare: Oscar Widen (ljumske) och Oliver Anglöw (sjuk).

Såhär startade vi:

Domaren blåste igång matchen  och det var två lag som kände lite på varandra inledningsvis. Jag tycker vi hade bra koll på Kiruna första delen av första halvlek. Vi har några fina anfall där vi skapar en hel del halvlägen. Kiruna är också framme och skapar både någon hel och halvchans. I den 33:e matchminuten får Kiruna ett friläge och kommer fri med vår målvakt som för dagen är Elias Bustamante sävlind. Kirunaspelaren försöker lura Elias genom att runda honom men Elias läser detta och slänger sig åt rätt håll och stöter bort bollen och kirunaspelaren faller över honom. Domaren blåser för straff och kiruna tar ledningen. Straffen är något domaren själv hade svårt att motivera..

1-0 står sig halvleken ut.

I paus pratar vi om att det ser helt okej ut och att vi är i exakt samma situation som förra veckan mot Lillpite men nu gällde det att gå ut och visa. Vi bestämde oss för att vi ska ha poäng med oss till skogså och vi ska kriga till sista spark.

Jag upplever inledningen av andra halvlek lite krampaktig men skogså fortsätter kriga och skapar en del. Efter ca 10 minuter in i andra halvlek får skogså en fast situation där bollen studsar lite fram och tillbaka innan hakimi hittar igenom med ett skott och det blir nätrassel för skogså och 1-1 är ett faktum.  1-1 står sig inte särskilt länge. Ett missförstånd mellan två skogsåspelare på mittplan gör att en Kirunaspelare snor åt sig bollen och kan ganska enkelt göra 2-1 när en kirunaspelare friställs i straffområdet.

Efter målet skapar Kiruna några farlighet och skogså är också framme ett par gånger och gör oreda i kirunaförsvaret.

När matchklockan tickar upp på 93:e minuter får skogså en hörna från vänster. Joakim Häggström (inlånad från BBK)  slår hörnan och bollen går flackt in mot mållinjen där Nisse Frisk tar duellen med målvakten och knoppar dit 2-2. Återigen en fantastisk moral från skogså som får med sig 1 poäng från denna svåra bortamatch.

Då var det dags för säsongens nästsista ”tre stjärnor”.

*- Ger en stjärna till vår super-sub Nisse frisk som hoppar in och tar kampen och gör det så viktiga 2-2 målet.

** – joakim Häggström inlånad från BBK. Går in och visar stort hjärta och hårt jobb, stabil bakåt matchen igenom.

*** – Henrik Drugge. (Inlånad från BBK) Skicklig med boll och jag tycker framförallt hans andra halvlek är riktigt bra.

/ Skogså Media