Skogså IF – Luleå SK 2-2

11347698_10153390774547505_331414106_o

Till ett soligt Åvallen kom ett ganska rutinerat LSK med spelare som bl.a den fd BBK:aren Daniel Sandberg, det var på förhand en väntad tuff match och så blev det också.

Första halvlek var jämn men inte utan målchanser, Emil ”Gemet” Eriksson slet sig till ett friläge där han gjorde avslutet bra men målvakten räddade. LSK stack upp med sina snabba forwards och hade bl.a ett stolpskott. Efter 23 Minuter gjorde LSK 1-0 genom Simon Johansson då Skogså hade lite svårt att hitta positionerna efter ett par defensiva situationer emot sig, men 8 minuter senare kunde inhoppande Robin Nordberg som i övrigt gjorde en strålande match ta emot en krossboll strax innanför straffområdet och säkert dunka dit den.

11243972_10153390767217505_1894188566_o

Andra halvlek började i rivstart för Skogsås del, spelade underbar fotboll och man förstår att uttrycket ”Samba på Åvallen” inte är taget ur luften. I 54:e minuten gav det utdelning genom den stekhete Emil ”Gemet” Eriksson som var hungrig framför mål efter en offensiv frispark, LSK ville ha det till offside men så var inte fallet. Skogså fortsatte sin samba ett par minuter till och 3-1 hängde i luften. Men LSK hade inte tappat matchen där utan tog mer och mer tag i handlingarna och efter 65 minuter chansade Anton Lomakka allt eller inget på ett skott från halva planen som slank ner precis under ribban på Andreas Hertzberg i Skogså målet helt otagbart. Efter det var LSK något närmare vinsten men det kändes som att två bra lag var nöjda med 1 poäng var.

11641961_10153390831937505_696107308_o

Såhär säger spelande tränaren Dacin Dacian om matchen:

Det var en spännande match och kul att spela mot ett bra lag som Luleå SK. Precis som vi pratade om innan matchen så hade vi ingenting att förlora, bara gå ut på planen och ”have fun” Matchen tycker jag var bra och vi var starka mentalt när vi vänder 0-1 till 2-1. Kul att se Gemet göra mål igen ”He is on fire” Mittfältet var stabilt, både Johan och Mats hade bra relation i mitten. I backlinjen vill jag ge plus till David. Jag är nöjd med matchen och i slutändan tror jag att det är rättvist med 2-2. Nu fokuserar vi redan på nästa match vilket är mot serieledande IFK Kalix, vi har ingen press på oss och åker till för att spela ”skogsås spel”