IFK Kalix – Skogså IF 0-0

DSC05606

Till Furuvallen kom två stycken lag som för tillfället vägrar att förlora, den sviten förlängde bägge lagen. Regnet gjorde det svårspelat och man väntade på ett uppehåll men det kom snarare mer regn desto längre matchen gick.

Första halvlek var tät och jämn med mycket fult spel, domaren lät det fortgå utan främjande. I minut 20 så var tyvärr Skogsås Marcus Enberg tvungen att utgå efter en ful stämpling, men han fick ingen frispark med sig. I början av halvleken var det även en straffsituation där Skogsås Dacin Dacian blev nedsparkad och liggande kvar en bra stund, återigen lät domaren spelet fortsätta. Skogså kändes ängsliga och tagna av stundens allvar, det var först efter Jakob Söderströms inhopp, där han gick in i duellerna och smällde på några kalixbor som Skogsåspelarna följde efter. Annars var det bara ett par halvchanser till båda lagen, Kalix försökte med sina omställningar men sista passet gick alltid för långt.

DSC05623

I början av andra halvlek tog Kalix tag i matchen och fick några farliga chanser. Skogså får tacka sin målvakt Andreas Hertzberg för att det fortfarande stod 0-0. Desto längre matchen gick så var det Kalix tur att bli ängsliga och man såg att dom var rädda för att förlora sin första match. Skogså kom upp bra med sin snabba forward Mattias Bergqvist som alltid var ett orosmoln i Kalix försvaret, han var även inblandad i två straff situationer där i alla fall en av dom kunde blivit straff. Men det blev tillslut 0-0 och Skogså kommer in med bra självförtroende inför matchen hemma mot Övertorneå på lördag.

DSC05594

Såhär säger Skogsås tränare Dacin Dacian om matchen:

Jag är glad att vi höll matchplanen som vi pratade om innan match, som jag sa innan matchen så skulle vi fokusera på vårat eget spel och inte kolla på hur Kalix ställde upp laget, det gjorde vi och fick med oss ett bra resultat. Men vinner vi 1 poäng eller förlorar vi 2? Det är inte min uppgift att betygsätta domare men idag så skulle vi ha minst en straff. Första halvlek tycker jag att vi spelar bra framförallt är positions spelet plus, vi pratade om att trycka upp laget och inte låta dom spela och det funkade. Andra halvlek så börjar vi lite dåligt men kommer sedan in i spelet igen. Vi måste fokusera mer på sista passet och framförallt ta fler skott utanför straffområdet. Försvarslinjen var stark och tight idag, plus för Andreas och Dennis. Mittfältet arbetade hårt och det är roligt att se kemin mellan dom. Forwards var också bra, trevligt att få tillbaka kapten Mattias efter avstängning och roligt att titta på hur Jakob krigar i duellerna. Vi börjar redan fokusera på nästa match mot Övertorneå och där är det 3 poäng som gäller.

 

 

Share