Välkommen Henok!

SKOGSÅ PRESENTERAR NYFÖRVÄRV!

Skogså rustar upp inför 2022 i division 3. Första pusselbiten inför 2022 är tränaren Henok Feday.
En ung, ambitiös och välutbildad tränare som har framtiden för sig och vi från Skogså är mycket glada och stolta över att han har valt Skogså IF 2022.

Vi fick en pratstund med Henok
Vem är Henok Feday?
-Jo du, 23 år och är från norra Etiopien Tigray staden Axum, flyttade till Sverige/Boden när jag var 9 år gammal 2008. Jag har spelat fotboll nästan hela mitt liv och varit tränare i 5–6 år, tycker inte att jag var så bra som spelare, siktar högre som tränare.
Min tränarkarriär startade i Bodens BK P04 när jag var 17-18 år och där tog jag då C och B diplom. 2020 flyttade jag ner till Skåne, via Svenska fotbollsförbundet och Skånska fotbollsförbundet tog jag UEFA B, MVB, Videoanalys och en massa andra utbildningar. Under tiden jag pluggade i Skåne så vara jag tränare för Torns IF U19 i Lund, flyttade tillbaka hem nu i somras och varit tränare för Bodens BK Juniorer.


Du har fått en del förfrågningar av andra klubbar men du valda Skogså IF, varför?
-pga Ivan och att vara hemma i Boden!
Ivan har jag haft som tränare när jag spelade i Skogså och vet exakt hur mycket han brinner för fotbollen. Och när en liten by som Skogså går från div 5 till div 3 så har man gjort det riktigt bra, sen vet jag också att för min egen utveckling och lärande som tränare kommer detta alternativet bli mycket bättre nu när jag har Ivan bredvid mig.


Vad kommer du bidra med som tränare?
-Allt skulle jag säga, jag är här för att lära mig! Ivan och jag har pratat mycket och när truppen är klar för säsongen så är det bara att köra i gång.


Har du och Ivan hunnit kolla på truppen och e.v nyförvärv?
-Jo det ser riktigt bra ut, vi har många spelare från Boden som vi pratar med, så att vi bygger en stark trupp lokalt.


Till sist ett stort lycka till!
-Tack så mycket

Share