REFERAT : SKOGSÅ IF – ÖVERTORNEÅ SK

Matchen blev som förväntat en väldigt tuff och jämn match med mycket känslor. Det var en väldigt jämn match från start då båda lagen hade några bra chanser närmast i Skogså var mahdi då han kom fri på kanten och fick på ett skott som målvakten räddade till hörna. Övertorneås bästa chans var en hörna som nickades i burgaveln. Efter 38 minuter kom Övertorneås ledning efter en hörna där Mikko Barsk får stå helt ostört och nicka in 0-1. Vi hade ett till bra läge innan paus då Mahdi bröstar ner bollen i straffområdet till Hakimi som skjuter ett skott som målvakten räddar till hörna. Andra halvlek liknar den första en fortsatt jämn match och båda lagen delar lägen. I 73 minuter skjuter Hertan en misslyckad inspark som hamnar på en Övertorneå spelare som klipper till direkt Hertan gör en bra räddning och styr ut den till Santeri Viitasaari sedan tvingas Hertan kapa han och det blir straff för Övertorneå. Straffen skjuts lågt till höger och Hertan hinner ditt och gör en riktigt bra räddning returen skjuts i burgaveln fortsatt 0-1. Minuten efter får vi en fast situation och David Rollen nickar in 1-1 ett väldigt viktigt mål. Sedan står matchen och väger och båda lagen har chanser till att avgöra.

Sett till matchbilden så var kryss ett rättvist resultat och att vi vid underläge 0-1 räddar en straff och sedan lyckas kvittera är väldigt starkt.
Skogså har gjort en väldigt bra vår säsong med 19 inspelade poäng och en 3 plats 3 poäng från serieledarna. Vem hade kunnat tänka sig det inför säsongen nu hoppas vi på en lika bra höst.

Vi startar om med Semifinal i Lilla Coop Norbotten Cup mot Ersnäs den 23/7 klockan 16.00 i Skogså. Sedan börjar serien om den 29/7 klockan 13.00 mot Luleå SK borta.